radiatiile alimentelor – undele umane si sanatatea

Cand se vorbeste de materie si energie, imediat ne vine in minte imaginea lui A. Einstein si a faimoasei sale ecuatii E = mc2.

Daca insa se vorbeste despre radiatii si vibratii emise de catre alimente, in minte, cu toate ca istoria este plina de personaje ce au lucrat in acest domeniu, nu ne vine absolut nici un exemplu ! Cum oare?

Prezentul articol are tocmai aceasta intentie, aceea de a ne reaminti un nume : Andrè Simoneton, inginer electric francez.

Simoneton, plecand de la cercetarile si descoperirile altor mari cercetatori, cum ar fi francezii : André Bovis si Louis Kervan, si rusul G. Lakhowsky, s-a ocupat in principal de „actiunile” si „efectele” pe care alimentele le au asupra corpului uman.

De exemplu una din teoriile lui A. Bovis se baza pe principiul ca Terra are unde magnetice pozitive de la Nord la Sud si negative de la Est la Vest. Aceste unde (curenti ) sunt captate de catre toate corpurile ce se afla pe suprafata terestra si daca unul din aceste corpuri este pus in pozitie Nord-Sud el va fi, mai mult sau mai putin, polarizat in functie de consistenta sa.

In corpurile umane, aceste unde, pozitive sau negative, intra prin un picior si ies prin mana partii opuse; simultan undele cosmice intra prin cap si ies prin mani si picioare. Toate corpurile ce contin apa acumuleaza aceste unde (sau curenti) si le iradiaza lent, de aceea corpul uman (si toate alimentele oferite de natura )asemenea unui condensator variabil actioneaza ca revelator, selector si amplificator de unde scurte si ultrascurte.

Lakhowsky  afirma in schimb ca „viata se naste din radiatii si este mentinuta de radiatii”

Datorita muncii acestor cercetatori, Simoneton putu concepe ideea ca celulele nervoase umane nu numai ca primeau lungimile de unda dar erau si transmitatoare : el era convins ca „fiecare din organele esentiale cu celulele lor constituie un un mic circuit oscilant”. Orice receptor trebuie sa intre in rezonanta vibratorie cu un emitator in maniera de a putea capta emisiile lui. Lakhowsky compara sistemul cu doua piane bine acordate; cand se apasa pe o clapa a unuia pentru a emite o nota, el va face sa vibreze aceeasi nota la celalalt pian.

Dupa numerosi ani de studiu, Simoneton demonstra in mod empiric ca tot ceea ce este viu in Natura emite o vibratie, o radiatie specifica; dar lucrul poate cel mai intrigant a fost acela de a raspunde la intrebarea : care vibratii slabesc organismul uman si care il fortifica?

Pentru a masura aceste unde utiliza in cercetarile sale un aparat Geiger, o camera ionizanta Wilson, biometrul Bovis, care foloseste gradele Angstroms(A) si poate masura si undele care au doar a zeceamilioana parte dintr-un milimetru.

Cu astfel de instrumente a fost in masura de a stabili ca fiecare fiinta umana emite radiatii intre 6200-7000 Angstroms (aceasta lungime de unda corespunde culorii rosii a spectrului solar) Constata si ca sub 6500 A   organismul nu isi mai poate pastra sanatatea si apare boala.

Iata lungimile de unda in Angstrom

  • Infrarosu  7601-9000   radiatii indispensabile pentru viata
  • Rosu   6201- 7600
  • Portocaliu  5901 – 6200
  • Galben 5801- 5900
  • Verde  5201 – 5800       radiatii insuficiente pentru viata dar oricum utile
  • Bleu   4501 – 5200
  • Indigo 4301 – 4500
  • Violet  3901 – 4300
  • Ultraviolet: 3001-3900
  • Raze X:     600-3000       radiatii nocive pentru fiintele umane

Toate fiintele vii, pentru a-si mentine si conserva  integritatea functionala si sisitemul lor vibrator intern, au nevoie de 3 principale izvoare

  • Undele telurice si cosmice
  • Undele spectrului solar
  • Undele alimentelor

Omul deci, se gaseste in mijloc intre influentele vibratorii care vin din Cosmos, de la Soare si Luna, de la vibratiile telurice din subteran, de la vibratiile umane si de la cele provenite de la alimente.

Simoneton dadu multa importanta spectrului nutritional si pentru ca regimul vegetarian ii salva viata. La 23 de ani in plin Razboi Mondial (1916) a fost reformat din armata din cauza unei bronsite si internat intr-un spital pentru tuberculosi. La 33 de ani avea 1,69m si cantarea 90 kg, avea colibaciloza agravata de o prostatita, arteroscleroza, constipatie foarte grava. Situatia sa era deci foarte grava, incurabila pentru acea epoca.

Atunci isi schimba in mod drastic alimentatia devenind vegetarian. Aplicarea „acestei noi metode fu lunga si obositoare” dar dupa 6 luni vazu deja primele semne de ameliorare, iar in urmatorii 4-5 ani isi recastiga sanatatea complet ! In maniera ca la 83 de ani (1977) mergea cu bicicleta 70-80km, juca tenis saptamanal, schia, innota si facea chiar si canotaj.

Dat fiind ca era inginer electric, investiga in mod detaliat radiatiile emise de alimente si concluzia sa importanta ii permise sa clasifice alimentele in 4 categorii:

  1. ALIMENTE SUPERIOARE – vibratii intre 6500 – 10.000 A
  2. ALIMENTE DE SUSTINERE – vibratii intre 3000 – 6500 A
  3. ALIMENTI INFERIOARE  – vibratii sub 3000 A
  4. ALIMENTE MOARTE  – lipsa vibratiilor

mar

ALIMENTELE SUPERIOARE

Toate fructele mature ( si sucurile obinute din acestea, facute in casa si baute imediat), aproape toate legumele si verdeturile crude sau fierte la o temperatura nu mai mare de 70 de grade. Cerealele, faina si painea integrale ; dulciuri facute in casa, toate fructele oleaginoase si uleiurile lor esentiale, maslinele, mandorle, pinoli, nuci, seminte de floarea soarelui, alune, nuci de cocos, soia, branza nefermentata, ouale din prima zi.
Cand fructele s-au maturat in mod corect la caldura soarelui, radiatiile lor vor fi maxime. Dupa maturare, lungimea de unda ramane stabila pentru cateva zile, adesea vre-o saptamana in cazul fructelor de iarna, pentru ca apoi sa scada treptat pana la zero. Mancand un fruct noi absorbim radiatia spectrului solar si probabil si pe cea telurica si cosmica. Senzatia de bine pe care o simtim in regiunea stomacului se datoreaza tocmai acestui cumul  de radiatii (inmagazinate in planta). O adevarata si reala baie solara locala ! De aceea micul dejun a lui Simoneton era compus din fructe proaspete.

ALIMENTELE DE SUSTINERE 

Lapte proaspat muls(dupa 12h undele scad la 40% iar dupa 24h scad cu 90%)  unt normal, oua, miere, zaharul de trestie, vinul, uleiul de arahide si legume si verdeturi oparite.

ALIMENTELE INFERIOARE

Carnea fiarta, salamuri, oua dupa ziua a 15-a , laptele fiert, ceaiul, cafeaua, gemurile, ciocolata, painea alba, toate branzeturile fermentate. Aceste alimente sunt aproape toate proteice si ajunge doar o mica deficienta a ficatului sau aparatului digestiv ca ele sa devina intolerabile pentru organism.

ALIMENTELE MOARTE

Conservele, margarinele, toate produsele de pastserie facute cu faina alba si produse obtinute industrial, lichioruri si alte bauturi alcoolice, zaharul alb.

Concluziile sunt :

a) Alimentele cele mai sanatoase sunt cele cu lungimea de unda cea mai mare, adica cele ce emit cea mai multa energie. Acelea cu cele mai multe vitamine !

b) Anumite proceduri, folosite de obicei in bucatarie (fierberea, si mai ales in oala sub presiune), altereaza si distrug anumite calitati ale alimentelor.

c) Prospetimea anumitor alimente ramane un factor extrem de important.

d) Alimentele pasteurizate si conservate nu conserva nici un strop de vitalitate, ele fiind moarte.

e) Alimentele din a 3-a categorie (inferioare), fara vitamine sunt practic toate polipeptidele (proteine) si de aceea este suficient ca o persoana sa prezinte doar o mica deficienta la ficat sau la aparatul digestiv pentru a declansa intolerante in organism.

f) In fine, marea majoritate ale alimentelor din categoria a 4-a, daca sunt ingerate in exces, provoaca intoxicatie.

Alimentele pentru care fiinta umana este predispusa biologic sunt cele care au o mare cantitate de apa( biologica), enzime si vitamine, deci pline de vibratii energetice (prima categorie)

Cand se vorbeste de vitamine se intelege mii de substante organice pe care DOAR plantele si nu laboratoarele le pot produce. Acest lucru a fost demonstrat in mod experimental dr. Ehrenfried Pfeiffer (biochimist, discipol al filozofului si omului de stiinta Rudolf Steiner)  „Viata pulseaza in orice aliment, venind de la soare si de la vitaminele vii, iar produsele chimice ca si mineralele anorganice si vitaminele sintetice sunt moarte”  A demonstrat ca vitamina C sintetica (acidul ascorbic) este complet diversa de vitamina C din maces de exemplu; ceea ce lipseste acidului ascorbic este valoarea biologica si vitalizanta!

 

meat

Imaginile publicate de Simoneton in cartea sa arata cum vibratiile alimentelor descresc odata cu trecerea orelor si zilelor.

De ex.: perele William, de la maturare, au 8 zile in care emit radiatii vitale apoi acestea scad la zero; piersicile au o durata de emisie de 10 zile. Caisele si prunele circa 15 zile. Ciclul vital al bananei este de 24 de zile unde in primele 8 intra in categoria „alimente superioare” , in urmatoarele 6 in „alimente de sustinere” apoi ultimele 10 zile in categ. „alimente inferioare”.

Concluzia logica este ca fructa trebuie mancata matura si cat mai repede posibil.

Interesant este faptul ca lungimea de unda a fructelor si legumelor deshidratate ramane in banda violet si ultra violet : 4-5000 A, iar cand fructa este pusa in apa pentru 24 de ore (hidratatea), ea va avea din nou lungimea de unda de la recoltare. In opinia clarvazatorului Jan Merta (cehoslovac), coaja merelor, perelor sau altor fructe si legume, daca este lasata in apa o noapte, emite vibratii sanatoase in apa care apoi poate fi bauta.

Pentru sanatatea umana este fundamental sa se manance fructe si legume crude dat fiind ca procesul de fierbere distruge enzimele si vitaminele, determina coagularea proteinelor si face ca mineralele sa devina anorganice.

Cartoful si cerealele sunt exceptii. Cartoful crud are o vibratie de 2000 A,  fiert in apa ajunge la 6000 A, pus in cuptor in coaja ajunge la 9000 A. Ceralele au o vibratie de 8500 A, puse la fiert ajung la 9000 A.
Morcovii si alte verdeturi au o lungime de unda de circa 8000 A. Legumele (naut, mazare, linte, bobul, fasolea,etc) prezinta vibratii intre 7 – 8000 A daca sunt proaspete, daca se consuma uscate pana in cateva spatamani, vibratiile sunt mai joase iar dupa luni nu mai au nici o vitamina si de aceea devin „grele” pentru digestie.

BOLILE

Radiatiile masurate de inginerul Simoneton nu se refera doar la alimente.   El stabili ca banda in care se incadreaza microbii si bolile pleaca de la 3100 A (valoare pentru meningita, culoarea ultra-violet) ajungand pana la 6250 A (valoarea dezinteriei, culoarea infra-rosu).

Iata alte cateva exemple de boli si alimente care au aceleasi vibratii :

  • Dezinteria – 6250 A
  • Difteria     –  4500 A
  • Stafilococ  – 5400 A
  • Tuberculoza 5525 A – asemenea cu carnea cruda de 10 zile, oul de 11 zile,             painea alba
  • Gripa            5460 A
  • Cancerul       4875 A
  • Tetanosul      4900 A
  • Reumatism    3250 A

André Bovis a constatat ca lungimea de unda a painii albe inainte de razboiul din 1939 era de 4875 A la fel cu cea a cancerului ! In timp ce painea integrala ajungea la 7-8000 A.

Stabilit fiind faptul ca fiinta umana este sanatoasa atunci cand celulele sale vibreaza de la 6250 A la 7000 A, si cum aceasta vibratie poate fi mentinuta de unde ce au aceeasi lungime sau chiar superioara, omul trebuie sa se hraneasca cu alimente sanatoase cu vibratii inalte : fructe , legume, verdeturi proaspete, seminte oleaginoase, cereale fierte la temperaturi joase. Alimentele de joasa vibratie (carne, alimente fierte la temperaturi inalte, alimente rafinate si pasteurizate) trebuie eliminate deoarece sustrag energia vitala a organismului.

Sursa: http://informatiicenzurate.blogspot.ro/2013/12/biofizica-alimentelor.html

Partajează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *